Formål: At eleverne lærer at spille guitar.

Hvem kan være med: Guitar er for alle, som har lyst og motivation. Måske har du aldrig spillet guitar før, eller måske har du spillet et stykke tid. Det er såmænd lige meget, bare du er motivereret, så skal du nok lære det. Alle kan lære at spille guitar, hvis de kæmper for det i starten, men det kræver tid, og du skal huske at øve dig.

Om faget: Vi tager udgangspunkt i din erfaring og dit niveau. For nye starter vi med at lære, hvad de forskellige dele af guitaren hedder, og ikke mindst hvad strengene, hedder og hvordan man stemmer dem. Hurtigt derefter bliver du udfordret til at tage forskellige akkorder, og pludselig er du i gang med  at spille en sang på guitaren. For mere øvede arbejder vi primært med akkordspil og klassisk pop/rock guitar. Hvis du har lyst kan du på et tidspunkt blive udfordret til at spille til fællessang på skolen. Det er klart et af målene med faget, at kunne spille guitar for andre, der synger. Vi vil også berøre noget teori omkring akkorder, deres opbygning og den musikalske sammenhæng. Du vil desuden blive udfordret på at kunne sætte en sang en tone op eller ned, og spille sangen i en ny toneart.

Faciliteter: Vi regner med, du har din egen guitar, så du kan øve dig i fritiden. Der vil dog være mulighed for at låne en guitar. Vi er ca. 4 elever på et hold, så selv med 20 min. om ugen, er der tid til den enkelte elev.