Musical

Én uge i marts er helt speciel på Hedemølle Efterskole. Her har vi nemlig vores årlige musical, hvor alt “normalt” på skolen sættes ud af funktion.

I musicalugen ændres klasseværelser til værksteder, klasser brydes op, og alle elever arbejder i de workshops, de har valgt. Dagsrytmen tilpasses diverse deadlines, og efter normal sengetid høres der hammerslag fra scenebyggerne, trommer fra musikerne og symaskiner fra designerne. Alle er med, og sammen sørger vi for, at vi når i mål.

Når alle brikker til sidst sættes sammen, og musicalen vises for første gang, er det ikke bare hovedrolleindehaverne, der er stolte. Alle har ydet, mærket trætheden og udmattelsen, og nu høstes frugten med stolthed i øjnene. Hverken elever eller lærer vil være oplevelsen foruden, og vi glæder os hvert år til at se elevernes ansigter efter sidste fremvisning, hvor de stråler af træthed, tilfredshed og stolthed.

Arbejdet med musicalen er en unik illustration af, hvordan det er en fantastisk, at vi ikke er dygtige til det samme. Forskellige elever blomstrer på forskellige poster. Hvis lyden kikser, hjælper det ikke, at solisten har øvet hele ugen. Hvis lyset svigter, ser ingen rekvisitørens flotte kakkelovn, og hvis designerens flotte dragt ikke passer, ligner danseren en klovn trods perfekte trin.

Musicalen vises fredag formiddag for folkeskoleelever, fredag aften for alle interesserede og lørdag for nuværende og kommende forældre. I alt ser mere end 1.500 personer hvert år stykket.