Formål: Faget giver eleverne mulighed for at arbejde med spillets forskellige kompetencer – som hold og individuelt, det tekniske, fysiske, taktiske og mentale. Desuden bruges dette valgfag også til at udtage skolens fodboldhold – både udendørs og indendørs.

Hvem kan være med? Alle der har lyst til at spille fodbold. Drenge og piger har ikke faget sammen. Men i fritiden spiller de ofte sammen.

Om faget: Vi har gode faciliteter til varieret træning. Vi har en 11-mands fodboldbane og en multibane, som vi bruger til den udendørs træning. I vinterperioden bruger vi hallen til at træne og spille i, samt lille hal til at træne forskellige konditionsspil i. Vi bruger begge haller samtidig, så flest mulige er aktive på én gang.

Undervisningsformen varierer fra årgang til årgang, men med faste elementer som opvarmning,  fokusområder (teknisk og taktisk), konditionstræning og spil til to mål.

Undervisningsniveauet tager udgangspunkt i det niveau, som den enkelte årgang har, og ofte deles holdet i to eller flere niveauer, for at alle kan få sparring på eget niveau.

Bonus info: Både udendørs og indendørs deltager vi i østjyske mesterskaber for efterskoler. Desuden spiller vi kampe i forbindelse med efterskolebesøg, samt vi har en håndfuld efterskoler, som vi jævnligt arrangerer små turneringer eller kampe sammen med.

Citat / sagt om undervisningen:

Fodbold er et frirum for mig

Husk også valgfaget Fodbold-Nørd, hvis du er interesseret i, at blive endnu bedre til fodbold.