Formål: Viden om og forståelse for verdensrummet med planeter, stjerner, verdensrummets dværge og kæmper, kometer og stjerneskud. Det er samtidig et oplevelsesfag, hvor eleven lærer at genkende stjernebilleder og planeter. 

Hvem kan være med? Alle

Om faget: Vi vil ud over teori og gode historier også bruge et computerprogram, der gengiver stjernehimlen. Vi bruger også en app og flytter noget af undervisningen til en stjerneklar aften eller to.

På Hedemølle har vi den fordel, at efterskolen ligger et stykke vej fra byen med gadebelysning og anden lysforurening. Her er det mørkt og perfekte forhold til at kigge på stjerner i, og vi får meget ud af en almindelig kikkert.

Andet / Bonusinfo: Derudover låner vi STARLAB, hvor vi ligger i en halvkugle og ser på stjerner og hvordan stjernehimlen skifter fra vinter til sommer.

Hvad kan eleverne bruge det til? Mange er på forhånd fascineret af at kigge på nattehimlen, og i Astronomi kan man lære mere og styrke interessen for verdensrummet. Det er desuden en god intro, hvis man vælger Astronomi C i gymnasiet.