Vi tilbyder faget “English as a Second Language” (E2L). I slutningen af skoleåret kan du tage International General Certificate of Secondary Education (IGCSE) i faget – den samme eksamen, som alle andre IGCSE elever verden over tager.

Formål:

  • at du udvider dit ordforråd kraftigt og øver dig i at tale engelsk
  • at du træner din forståelse af talt engelsk
  • at du lærer, hvordan man finder informationer i aviser, magasiner mv.
  • at du lærer at overskue en avisartikel og andre komplicerede tekster
  • at du lærer at skrive forskelligt afhængigt af modtageren

 Jeg brugte mit IGCSE-papir til at komme ind på The Manchester College.

Hvem kan være med: Du behøver ikke være superskrap til engelsk i forvejen for at være med, men vi tilråder, at du befinder dig i middelområdet eller derover.

Om faget: Der vil være tid til nogle af de sjove sprogaktiviteter, der ikke altid bliver tid til i den almindelige engelskundervisning. Mod slutningen af skoleåret kan du selv bestemme, om du vil gå til eksamen. Prøven består af 3 dele, dels en samtale mellem din lærer og dig på ca. 15 minutter, som bliver optaget, dels en lytteøvelse, hvor du skal svare skriftligt undervejs, for at vise du har forstået, hvad der bliver sagt og til sidst en skriftlig prøve. Alle tre dele bliver sendt til bedømmelse i Cambridge i England.

Andet: Prøverne er ikke meget sværere end FP9/FP10 i engelsk, men du skal bl.a. kunne skrive i forskellig sproglig stil, og prøverne er uden ordbog og computer. På linket nedenfor findes eksamensopgaver fra de sidste år, så du kan danne dig et indtryk af sværhedsgraden.

Både elever fra 8., 9. og 10. kl. kan være med.

Hvad kan det bruges til: Med øget fokus på globalisering er det en kæmpefordel at være god til engelsk. Engelsk til mission, i international handel, som studerende i udlandet, som turist eller på nettet. Cambridge IGCSE er internationalt anerkendt, og med et eksamensbevis i hånden bliver det lettere at blive optaget på universiteter i den engelsksprogede del af verden, ligesom Cambridge IGCSE English også er et godt fundament for at søge optagelse på International Studentereksamen (The IB Diploma), som man kan tage på nogle få gymnasier her i landet.

Har du behov for yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte skolen eller orientere dig på: CIE’s hjemmeside.

Citater / sagt om undervisningen:

Cambridge Engelsk er et meget interessant fag, da det tager vores engelske kundskaber op på et højere niveau, og samtidig lærer man at bruge det mundtlige engelsk i en retning, som man gør i de engelsktalende lande.