Formål: Vi skal ud på Hedemølles bane og køre noget ræs. Det primære fokus i valgfaget Gokart er at køre, men du vil også blive udfordret i reparationer og vedligeholdelse. Du skal således være frisk på at få en skruetrækker eller en topnøgle i hånden når køretøjerne skal repareres eller justeres.

Hvem kan være med: Alle kan være med. Har du lyst til at prøve kræfter med Hedemølles snoede gokartbane og få lidt olie på fingrene er valgfaget gokart lige noget for dig.

Gokartene kører selvfølgelig i al slags vejr.

Om faget: I ugens to gokarttimer kører vi ræs, når gokartene er klar. Vi starter altid med at tjekke motoren for olie og smøre kæden. Du vil derfor få et lille indblik i, hvordan sådan en gokart er opbygget, og hvordan man tjekker om sikkerheden er i orden. En til to gange på et halvt år skal alle gokartene igennem et lidt større tjek. Bremserne skal skiftes, styrtøjet skal justeres og måske skal der skiftes et hjulleje. Alt dette er reparationer vi gør i fællesskab. Måske du bliver bidt af at reparere eller også glæder du dig bare endnu mere til næste uge hvor gokartene igen er køreklar på banen.

Faciliteter: Hedemølle har en stor og udfordrende bane samt tre gokart, eller Bocart som de i virkeligheden hedder. Sikkerheden er selvfølgelig i orden og inkluderer både styrtbøjle, H-seler, hjelme og køredragter. Gokartene har en 9Hk Honda motor og vi kører et sted mellem 30 – 40 km/t.

Nogle dage har vi støv mellem tænderne andre dage er vi fuldstændig mudret til og gennemblødte. Måske er du heldig at der er sne. Så skal der driftes.