Formål: Faget lærer eleverne at bygge og programmere i LEGO Mindstorms, og at arbejde projektorienteret med teknologi, forskning, markedsføring og samarbejde. Vi deltager desuden i nationale og internationale konkurrencer. Læs eventuelt mere om faget og konkurrencerne på www.hjernekraft.org.

Hvem kan være med? Alle kan være med – både piger og drenge. Man skal ikke være god til at bygge LEGO eller være en programmeringsnørd. Vi har også brug for elever der er kreative, nogle som kan lidt at gå i dybden med et emne, tænke innovativt og kan lide at fremlægge. Man behøver ikke at kunne det hele. Man skal bare have lyst til at prøve noget nyt.

Om faget: First Lego League handler om teknologi, forskning og den gode løsning.

Her kan du lære at arbejde med LEGO mindstorms. Du får mulighed for at bygge og programmere LEGO-robotter og for at lave et forskningsprojekt omkring et emne. Der er ligeledes en tilbagevendende konkurrence med andre skoler fra hele landet. Vi har tidligere vundet og blandt andet været i Norge og USA. Du skal interessere dig for teknologi eller forskning, have mod til at fremlægge og have lyst til at bruge noget fritid på projektet.

Faciliteter? Vi har LEGO Mindstorms EV3 robotter og computere med software + masser af LEGO ☺

Undervisningsform: Det er fremtidens måde at arbejde på – du lærer en masse nyt og får alle dine kompetencer i spil. Formen er innovativ og efter en introduktion arbejder man meget i grupper, hvor læreren vejleder. FLL er bl.a. en konkurrence for fremtidens ingeniører, men det er også noget, man kan bruge mange andre steder, hvis man ikke lige har tænkt sig at være ingeniør. 

Bonusinfo: Vi har været 4 gange til den skandinaviske finale og vundet den én gang, hvor vi så tog hele vejen til World Festival i St. Louis i Missouri.

Citat / Sagt om undervisningen:

Det er et fedt fag som udfordrer en og lærer en at arbejde projektorienteret på flere forskellige områder