Sunde værdier

For nogle år siden planlagde vi en familietur på ”Efterskolernes dag”. Vi havde udvalgt nogle skoler med et kristent værdigrundlag, som skulle besøges og vælges imellem, når vore to piger i henholdsvis 2008 og 2012 skulle begynde på efterskole.

Første stop var Hedemølle Efterskole. Vi blev hilst hjertelig velkommen, og Nanna var et naturligt midtpunkt. Rundvisningen og de indbydende rammer – ja, hele modtagelsen skabte forventninger og tryghed hos os. Da vi kørte igen, sagde Nanna: ”Vi behøver ikke besøge andre skoler. Her skal jeg bare gå!”. Hun var tændt på det og tog 8.-10. klasse.

God faglig indsats

Hedemølle Efterskole leverer undervisning på et højt fagligt niveau. Nanna har igennem sine skoleår haft behov for ekstra støtte i undervisningen. Vores eneste bekymring var, om Hedemølle kunne møde Nanna på hendes niveau. Men det gjorde skolen til vores store tilfredshed. Nannas lærere fandt hurtigt hendes niveau og behov, og herfra er Nanna blevet løftet til et niveau, som hverken hun eller vi på forhånd havde drømt om. Det blev til tre uforglemmelige år på skolen.

Et oplagt valg

Frejas valg af skole var naturligt og nemt. Hun kendte skolen gennem Nannas fortællinger, og hun begyndte i 9. klasse i 2012. Det har også for hende været en fantastisk tid med meget stor faglig og personlig udvikling.

Sunde og sande værdier

Et efterskoleophold er meget mere end dansk, engelsk og matematik. Det handler også om holdninger og perspektiv på livet. Det handler om at indgå i forpligtende fællesskaber under trygge rammer, hvor man udfordres og udvikles og må tage ansvar.

Hedemølle Efterskole har mere end levet op til vores forventninger. Værdigrundlaget er tydeligt og holdes levende. Skolen er veldrevet af en dygtig og tydelig ledelse. Lærerne er fagligt dygtige og meget engagerede i undervisningen. Sidst men ikke mindst – alle er engagerede i den enkelte elev. Målet er, at den enkelte elev udvikler sig fagligt og personligt fra sit udgangspunkt. Der er plads til den fagligt meget dygtige, den kreative, den sportslige, den musiske og mange flere – der er både bredde og højde i tilbuddene.

Det hele værd

Vores 5 år som efterskole-forældre er snart slut. Det har været det hele værd – hver en krone og hver en kilometer. Vi har altid fået glade piger hjem på weekend. De har begge to fået uddannelse, tryghed, fantastiske oplevelser, personlig udvikling, gode kammerater. Alt er med som værdifuld bagage videre ud i livet.

En taknemmelig hilsen fra
Henriette og Bo Søndergaard,
Bække