Praktik og brobygning

Midt i november har vi hvert år en anderledes uge. 8.-9. klasserne er i erhvervspraktik. 10. klasse er i brobygning. I praktikken er det sundt, at eleverne kommer rundt enkeltvis til en række forskellige arbejdspladser og oplever en arbejdsplads.

To ungdomsuddannelser
I uge 47 var alle 10. klasser i brobygning. Ugen var delt sådan op, at man skulle være ét sted mandag-tirsdag og et andet sted onsdag-fredag. Det ene sted var en gymnasial uddannelse, og det andet var en erhvervsuddannelse.

HF i Viborg
Mandag-tirsdag var jeg sammen med syv andre på HF i Viborg. Vi var i en brobygningsklasse sammen med elever fra andre efterskoler. Vi prøvede at have moduler, ligesom de normalt har på HF. Vi havde bl.a. historie, mediefag, matematik og samfundsfag. I et enkelt modul var vi med inde i en rigtig HF-klasse, hvor vi kunne overvÊre et helt almindeligt modul og til sidst stille eleverne spørgsmål i små grupper.

SOSU i Viborg
De tre sidste dage var jeg på Social- og Sundhedsskolen, som også ligger i Viborg. Her var vi en del fra skolen – dog flest piger :) Dagene var delt op i forskellige temaer, som de arbejder med på SOSU. Første dag havde vi om børn. Her så vi blandt andet en film fra en børnehave og lavede plancher i grupper. Den anden dag havde vi om ældre og omsorg. Vi så en film, der var meget rørende og læste derudover nogle små tekster. Sidste dag var en sundhedsdag, hvor vi lavede små film og legede lege.

En god uge
Det var en god oplevelse på brobygning – bortset lige fra at vi skulle tidligt op :). Det er dejligt at kunne få prøvet nogle uddannelser, inden man selv skal vælge. Af de to uddannelser jeg var på, kunne jeg bedst lide SOSU. Her fik vi en mere varieret undervisning end på HF.

Mathilde Pedersen