Musicalugen på Hedemølle

”Jeg synes, det er den bedste uge på hele skoleåret!” Så kontant lyder meldingen fra en af de elever, jeg spørger. Og der er da også noget ganske særligt ved musical-ugen på Hedemølle Efterskole. Det er en uge everne ser frem imod og ikke mindst kigger tilbage på med et smil på læben. Årets musical ”Brødre” var skrevet af dramalærer Ditte Nygaard og handler om to brødre, som vokser op hos henholdsvis en rig og en fattig familie. Stykket er fyldt med spændende og relevante temaer såsom ”valg” og ”næstekærlighed”, og eleverne tog helt fra starten af stykket til sig og var selv med til at forme, hvordan det skulle ende med at blive. Og det skulle ende med at blive rigtig godt!

Man laver det, man er god til
Noget af det fantastiske ved musicalugen er at se, hvordan alle elever er i gang i hver sin arbejdsgruppe, men alligevel arbejder hen imod et fælles mål. Til sådan en musical skal der jo både være et kor, kostumer, rekvisitter og multimedie. Så skal teknikken også gerne spille, og det skal skuespillerne og bandet også. Og netop på denne måde kan eleverne få lov til at brillere med netop det, de kan. ”Man laver det, man er god til i en hel uge – det er smart.” Sådan lyder det fra Nicklas, som byggede scene. Han uddyber: ”Man blive nødt til at samarbejde for at det kan lade sig gøre. Det er jo ikke alle, der kan skrue en skrue i, og det er heller ikke alle, der er så gode til at stå på en scene.”

Samarbejde og fællesskab
Og netop det særlige samarbejde og fællesskab er også noget af det, eleverne peger på, når jeg spørger, hvad der er så fedt ved denne musicaluge. ”Det fedeste er, at alle arbejder sammen,” lyder det fra Majbritt, som både lavede kostumer og sang solo. ”Det er sådan en glæde vi alle sammen har til fælles uanset, hvem vi er.” Benedikte, som var skuespiller, uddyber: ”Det er som denne kæmpestore organisme som består af alle de her små celler som producerer forskellige ting. Hvis vi lige pludselig ikke har nogen kostumer så ville det se latterligt ud oppe på scenen. Men når det hele fungerer, så er det at det bliver rigtig godt!”

Tre gode forestillinger
Der var også brug for dette samarbejde, for der var meget der skulle nås på den ene uge. Der skulle både bygges scene, sys kostumer, øves sange og skuespil osv. men eleverne arbejde flittigt. Og netop denne arbejdsproces peger Benedikte også på som noget positivt: ”Det er fedt at arbejde på en projekt i virkelig lang tid og så kulminerer det bare i den her kæmpe store forestilling, og så bliver det bare vildt godt.” Og godt det blev det! Stykket blev vist tre gange og alle tre forestillinger gik fremragende. Du

Ungmedarbejder Chris Rasmussen