Musicalen

Én uge om året er helt speciel og ligger som en positiv forventning i både elever og lærere indtil den i marts realiseres.

Alt “normalt” sættes ud af funktion. Klasseværelserne ændres til værksteder, klasserne brydes op og eleverne arbejder i de workshops, de har valgt. Dagsrytmen tilpasses diverse deadlines, og efter normal sengetid høres der hammerslag fra scenebyggerne, trommer fra musikerne og symaskiner fra designerne. Der er nemlig noget, der skal nås! Alle er med.

Når alle brikker til sidst sættes sammen, og musicalen vises for første gang, så er det ikke bare hovedrolleindehaverne, der er stolte. Alle har ydet, alle har mærket trætheden og udmattelsen, men nu høstes frugten, og stoltheden kan læses i øjnene. En oplevelse som eleverne ikke vil være foruden, og en oplevelse som vi glæder os til hvert år.

 Det største er at se elevernes ansigter efter sidste fremvisning. De stråler – af træthed, tilfredshed og stolthed.

Arbejdet med musicalen er en unik illustration af, hvordan det netop er en fantastisk ting, at vi ikke er dygtige til det samme. Forskellige elever blomstrer på forskellige poster. Hvis lyden kikser, så hjælper det ikke, at solisten har øvet hele ugen. Hvis lyset svigter, ser ingen rekvisitørens flotte kakkelovn, og hvis designerens flotte dragt ikke passer ligner danseren en klovn trods perfekte trin.

Musicalen vises fredag formiddag for folkeskoleelever, fredag aften for alle interesserede og lørdag for nuværende og kommende forældre. I alt ser mere end 1500 personer stykket.