Fra Færøerne til Hedemølle

Prøve noget nyt

I 2015 ønskede vi at vores søn, skulle få lov til at prøve noget nyt, før han evt. gik videre til gymnasiet. Hedemølle Efterskoles forstander og viceforstander var på Færøerne og præsenterede skolen, og vi meldte Dávid til.

Hjertelig modtagelse

To dage efter skolestart kom vi til skolen. Med det samme kom nogle elever og gav os en rigtig hjertelig modtagelse. De havde fået at vide, at vores søn skulle komme, og med den gode modtagelse følte han sig hjemme med det samme og har ikke set sig tilbage siden da.

Smuk beliggenhed

Skolen ligger smukt nede i en lille dal, og for en færing er det meget mere hjemligt, end de flade marker vi forbinder Danmark med. Faciliteterne på skolen er gode med to sportshaller, undendørs fodbold- og volleybane m.m. Så der er masser af muligheder for udfoldelse både ude og inde.

Masser af oplevelser

På skolen sker der meget i løbet af året. Og så er der turene: Først O-tur til Bornholm. Så skitur til Østrig, hvor han stod på ski for første gang. Selv om han brækkede kravebenet, skal han på skiferie igen. I den situation fik han god og professionel behandling. Storturen til Slovenien og Italien var en meget stor og dejlig oplevelse. Udover dette har der været mange arrangementer og ture indenfor deres valgfag, bl.a. sportsarrangementer med andre skoler.

Praktisk hjælp og god kommunikation

Det praktiske omkring at være langt hjemmefra, er også gået godt. Han har været hjemme i ferierne og i forbindelse med rejser, har skolen sørget for transport til og fra Billund Lufthavn. Det har vi været glade for. Kommunikationen med lærere og ledelse på skolen har været god, og man får klar besked, både når det går godt, og hvis der har været problemer. Da vi ikke har familie i nærheden, har de lange weekender været en udfordring, men det er også gået godt. Nogle gang har han været hjemme hos venner, og andre gange har han og en kammerat fået lov at blive på skolen, hvor man har sørget for den nødvendige forplejning.

En god investering

Så vi må bare konstatere, at opholdet på Hedemølle har været en god investering, og at vi varmt kan anbefale skolen til andre forældre/elever.

Helga Nordendal og Gunnar Nattestad,
Sandavágur, Færøerne